exTRICATe PROJECT – Qui som?

La iniciativa exTRICATe PROJECT “Building Iberian conservation networks and the global Red List assessment of the regionally vulnerable lichen Lethariella intricata“ es portarà a terme amb un equip d’experts de les següents entitats:

La coordinació científica del projecte és de IRBio UB , participen la Universitat de València – Facultat de BiologiaForestal Catalana – Generalitat de Catalunya , Applied-Lichenology, i compta amb la col·laboració de la Societat Espanyola de Liquenologia.

El coordinador del projecte és el Dr. Antoni Gómez-Bolea, Professor Titular del Departament de Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals, de la Secció de Botànica i Micologia de IRBio UB. Les seves àrees de recerca són la taxonomia i ecologia de líquens, així com la seva aplicació com a bioindicadors. Especialista en biodermes que colonitzen monuments, tant des de la perspectiva de biodeterioment com bioprotecció.

El Dr. Artur Lluent Vallet, botànic treballant com a tècnic en conservació de flora, primer a Forestal Catalana – Generalitat de Catalunya, i actualment al Departament d’Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya. La seva tasca consisteix principalment en la cartografia de la flora amenaçada, la formació a altres tècnics i d’Agents Rurals en el coneixement de la flora amenaçada i la gestió de les poblacions de flora amenaçada. Participa en els comitès científic i organitzador de les Jornades de Conservació de Flora de Catalunya.

El Dr. Isaac Garrido Benavent, és professor de la Facultat de Ciències Biològiques de la UV. Investiga la diversitat, taxonomia, filogènia i filogeografia de líquens i fongs. Col.labora amb diversos grups d’investigació nacionals (UV, MNCN-CSIC, RJB-CSIC) i internacionals. Revisor per nombroses revistes científiques, i editor del Butlletí de la Societat Micològica Valenciana. Revisor de projectes científics per a l’Agència Espanyola d’Investigació (AEI).

La Eng. María José Chesa, és Enginyera Agrònoma i treballa a Medi Ambient, en recerca aplicada en entorn urbà, així com activitats de transferència de coneixement Universitat/Centres de Recerca – Municipi/Projectes Internacionals en els àmbits d’aigua i biodiversitat. Impulsa els projectes Vertilíquens, Applied Lichenology i participa en Líquens de Barcelona.

L’objectiu del projecte és enriquir el coneixement de l’espècie Lethariella intricata (Moris) Krog, que està inclosa a la llista vermella de les espècies de líquens de Catalunya, amb la finalitat d’ampliar el coneixement sobre la distribució i millorar les estratègies de conservació.

El projecte comptarà amb finançament de la IUCN – SSC Species Survival Comission dins del Lichen Specialist Group

Categoria: